Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

DİYARBAKIR'DA SANAYİCİLERİN ENERJİ İSYANI

 

2.12.2008 10:49:34

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Hazine Müsteşarlığı'nın 10 aydan bu yana 80 civarında sanayiciye enerji desteği vermediğini söyledi.

 

 

İHA - Son 10 yıldır yerel düzeyde de olsa, iyi bir büyüme trendi yakalayan Güney Doğu Anadolu sanayisinin, son küresel mali krizin yansıması ile zor dönemler yaşadığına dikkat çeken DTSO Başkanı Mehmet Kaya, sanayinin gelişmesinin önündeki en büyük engellerden bir tanesinin de yürürlükte olan 5084 sayılı 'Yatırımların ve İstihdamın Teşvikine Yönelik Kanun ve Düzenlemeler Hakkında Kanun' olduğunu söyledi. Son dönemde enerji alamadıklarından yakınan Kaya, şöyle devam etti.
"Sanayicimiz kendisine gelen indirimsiz elektrik faturasını öder, sonra Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'ne müracaat eder, bu kurum sanayicinin başvurusunu alır ve Hazine Müsteşarlığı'na bildirir. Hazine Müsteşarlığı da sanayiciye geri ödeme yapar. Bu noktada Hazine Müsteşarlığı 10 aydır sanayicimize geri ödeme yapmamıştır. Geçmiş yıllarda da benzer durumlar hep yaşanmıştır. Diyarbakır'da bu destekten 80 civarında sanayicimiz faydalanmaktadır. (Diyarbakır'daki) Sanayicilerimizin Hazine Müsteşarlığı'ndan toplam alacağı da geçmiş yıllarla beraber 4 milyon YTL civarındadır. Bölgemizde ise 20 milyon YTL civarındadır. Küresel krizin tüm etkilerini hissettiğimiz bu dönemde sanayicimizin bu alacağı hemen ödenmelidir. Ancak, uygulamanın sürekli kriz üretmesinin de önüne geçmek gerekir. Bu nedenle uygulamanın, sanayiciye gelen faturadan mahsup edilmesi şeklinde değiştirilmesi gerekir."

 

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337955

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber